Navigation Menu+

fem Plaça Salvador Seguí

FEMPLAÇASeguí

manifest copiaEn arribar al tercer #femPlaça, i després d’haver passat pel Barri Gòtic i pel Casc Antic, vam passar al Raval, més concretament a la Plaça Salvador Seguí.
A diferència de Sant Miquel i Sant Cugat, no és una plaça plena de terrasses (de fet, n’havien desaparegut vàries de caire popular…. “casualment” alhora que s’obria la de la filmoteca); en aquest cas, l’elecció té més a veure amb un urbanisme agressiu i fet d’esquenes -si no directament contra- la població resident. Una plaça situada, a més, en una zona particularment afectada per les onades d’especulació i transformació que ha patit el barri.
Una plaça que sembla feta per a estar buida (excepte quan l’ajuntament hi organitza esdeveniments) i que vam aconseguir omplir de vida.
.
Per a això vam comptar amb la col·laboració i la complicitat de les Putas Indignadas (col·lectiu de treballadores sexuals als voltants del veí Carrer Robadors
que reivindiquen la seva feina autònoma i el dret a buscar-la a l’espai públic) i de les i els joves del Forn de Teatre Pa’Tothom, que ens van oferir algunes escenes de la seva obra dedicada a l’estigmatizació policial dels joves migrants al barri, basada en experiències pròpies. Un cop més, el bon ambient va envoltar una trobada alhora lúdica i política.

Per primer cop, vam comptar amb la col·laboració de l’Associació Cultural Tot Història: el Gregor Siles va preparar aquesta Petita Història de la Plaça Salvador Seguí

La Meegan Saltzman, investigadora dels EUA i resident a Barcelona de tant en tant, va escriure aquest article, i n’està preparant un altre!

Esdeveniment facebook

Galeria de imatges