Navigation Menu+

fem Plaça del Pedró

11880584_960610047333018_1482068547797496235_n

 

plaça pedrómani_pedróJa era hora que tornèssim a fer plaça al Raval, i aquest segon #femPlaçaLaFresca de la temporada era una bona oportunitat.
Concretament la Plaça del Pedró, un espai molt estimat i viscut, una plaça reformada fa pocs anys… i que tampoc funciona com podria i deuria.
Es va peatonalitzar la part del Carrer del Carme, sí, però… per fer-hi què? Doncs per posar-hi més terrasses i quatre pobres cadires públiques (cap banc, per descomptat) en una zona del districte cada cop més matxacada per la sobre-explotació turística.
Tot plegat fa que la plaça, que per condicions formals i veïnat podria ser un espai de vida, barreja i convivència, esdevingui cada cop menys acollidora.
Durant el mateix #femPlaça vam aprendre molt, com que el pedró (mena de monòlit que commemora quelcom) després dedicat a Santa Eulàlia és el monument més antic de Barcelona, i que segons sembla les decisions sobre la urbanització de la plaça, i per tant sobre el mobiliari urbà, va ser participada pel veïnat immediat; conseqüència, probablement, de l’habitual tendència a culpar el mobiliari urbà del soroll nocturn.Així i tot, va suposar un petit èxit popular, i un gaudi col·lectiu important: no resulta gens fàcil fer plaça individualment als nostres barris sobre-explotats, i encanvi aquests #femPlaçaLaFresca ens permeten fer-ho i, alhora, seguir recuperant l’espai públic i reconstruint teixit social.

 Fem plaça!

 

Galeria de imatges