Navigation Menu+

fem Plaça Sant Felip Neri

FEMPLAÇASantFelipNeri(1)(1)

manifest(2)Seguint amb l’àgil ritme estiuenc, i com que “#femPlaça no va vacances”, vam anar a parar a la molt històrica Plaça de Sant Felip Neri.
L’agost és un mes dur per a qui es queda a la ciutat: molta gent marxa, moltes ens quedem en una Ciutat Vella a mercè del turisme i, més enllà de les tan estimades festes de barri, sovint no trobem espais on estar a gust al carrer, que és on agrada estar a l’estiu quan cau la tarda.
Per això vam triat tornar al Barri Gòtic, i en aquest cas a la Plaça Sant Felip Neri: una plaça avui en dia envaïda pel turisme, per les terrasses i les bicicletes de lloguer (exposades a l’espai públic com a un aparador gegant), com la majoria de les del barri.
Sempre ens agrada donar una perspectiva història allà on #femPlaça; en aquest cas, es tractava d’una plaça on, l’any 1938, els bombardejos feixistes van provocar una terrible matança (principalment d’infants). Per això vam voler aprofitar l’ocasió per a retre un senzill homenatge a aquestes víctimes (en un moment en què les matances a diferents llocs, i especialment a Palestina, estaven i estan tan d’actualitat.)

Esdeveniment facebook

thumbnailNotícia de BTV del 30 de gener de 2013:


Es compleixen 75 anys del bombardeig a la plaça de Sant Felip Neri

 

 

Galeria de fotos: