Navigation Menu+

fem Plaça Traginers

femplaçatraginers_esdev

3 / 7 / 2014.

#femPlaça Traginers va ser la primera experiència d’un #femPlaça adaptat a l’estiu: davant el fet de no poder estar a la plaça durant la tarda pel sol, i dels canvis d’horaris que l’estiu suposa, vam optar per mantenir el tarannà de recuperació de l’espai públic amb accions similars però més flexibles, àgils i nocturnes: #femPlaçalaFresca!.
Tampoc hi és gens aliè el fet que, quan arriba la calor, a totes ens ve de gust sortir a sopar, fer una cervesa i estar al carrer… però quan vius en un barri sobre-explotat pel turisme, resulta difícil sentir-s’hi a gust… a menys que, aglutinant gent, s’aconsegueixi “alliberar” una plaça o part d’ella.
Així, vam proposar una cita més de vespre, amb “sopar de traje” (“porteu alguna coseta i ja ens apanyarem”) i algunes propostes.
Per exemple, companyes del Raval que estaven preparant les seves festes alternatives per a una setmana després. va convocar un taller de creació de “galetes” o pancartes per a les festes.
I el resultat va ser tan senzill com espectacular. Una plaça tan maltractada com la de Traginers (al Barri Gòtic, molt a prop de Correus), pura terrassa de nit i pur camp d’entrenament de segways de dia, va esdevenir una autèntica festa (molt respectuosa amb el veïnat, això sí) i un moment de trobada molt emocionant.pancartes per a les festes.
#femPlaça Traginers va suposar també el començament d’una tradició molt interessant (vist el resultat) i que hem mantingut des d’aleshores: la història o les històries de la plaça.

Aquí, la Petita Història de la Plaça dels Traginers per Gregor Sile, de Tot Història.

Esdeveniment facebook

Galeria de fotos: